maandag 8 november 2010

Google is watching you...(week 7)

Al weer een tijdje terug plaatste ik de volgende tweet: "De macht van Google | Frankwatching via @.. Goed artikel en denk dat ik het boek ook maar even bestel". Een artikel dat inzicht geeft op de macht van Google over de hele wereld. Allemaal leuke gratis en zeer handige diensten. Maar wat leveren we als gebruikers eigenlijk in? Wat weet Google eigenlijk van ons? Kortom tijd voor een korte analyse.


Google Search een prachtige zoekdienst en de meest gebruikte. Hoe moeten we anders de hoeveelheid informatie vinden op het internet. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat Google al je zoekopdrachten opslaat. Ze weten dus exact waar je naar zoekt en waar dus je interesses of andere voorkeuren liggen. Dit gebruiken ze op hun beurt weer voor marketingdoeleinden. Ze kunnen zo perfect hun marketing - ingekocht door andere bedrijven - perfect targetten. Wat Google weer enorm veel geld oplevert.




Google Maps, ook een dienst dat het leven zo makkelijk maakt. Snel en simpel een routebeschrijving opvragen of juist even kijken waar je, je nu bevindt. Maar ook deze gegevens worden door Google opgeslagen. Dus mocht je veelvuldig gebruik maken van Google Maps dan weet Google exact waar je woont en waar je vaak naar toe gaat, wat wellicht handig kan zijn voor diverse marketingdoeleinden.


Waarom e-mailen via Outlook. Google biedt je een gratis e-maildienst G-Mail. Een e-maildienst met een enorme grote opslagcapaciteit. Dat moet ook wel want Google slaat al je e-mail verkeer op. Dus met wie je e-mailt en wat je e-mailt. Ook dit draagt bij aan marketingdoeleinden.


Je documenten overal waar je bent raadplegen, gratis en voor niets. Gebruik Google Docs. Google kan exact zien welke documenten je gebruikt. Ze slaan al deze documenten op. Google Agenda, ook een makkelijke dienst, want je kunt overal je agenda raadplegen. Maar Google ook. Zij slaan al je agendapunten op. Ze kunnen dus precies zien met wie, waar en wanneer je een afspraak hebt.


Google zit tegenwoordig zelfs in je telefoon. Het Andriod platform voor smartphones is in volledig in handen van Google. En ja, ook de gegevens van de telefoon worden opgeslagen. Andriod toestellen moeten namelijk altijd verbonden zijn met het internet, omdat het updates kan installeren. Maar dan kunnen ze ook je data opslaan.


Zo zijn er nog vele diensten die Google gratis en voor niets aan biedt. En waarom zullen we er ook geen gebruik van maken. Het maakt ons leven makkelijker, sneller en efficiënter. Echte weldoeners bij Google. Moeten we hier nou bang voor zijn? Nee, dat denk ik niet. We moeten wel in de gaten gaan houden van Google met onze gegevens doe, want we kunnen er totaal niet meer om heen. Google is een deel van ons leven geworden. Maar Google mag ons leven natuurlijk niet bepalen. Het is algemeen bekend dat Google samenwerkt met de FBI en andere inlichtingendiensten in Amerika. Wie zegt dus dat Google niet over de hele wereld samenwerkt met dit soort diensten? Of spelen ze onze informatie door aan bedrijven? Wat is Google van plan? Hebben ze een groot masterplan? Of is het allemaal pure onschuld? Wie zal het weten. Laten we daarom de discussie aan gaan.





http://www.frankwatching.com/archive/2010/10/21/de-macht-van-google/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten